пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

"З попелу забуття"



 З метою вдосконалення патріотичного та громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях народу України, формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, історії рідного краю, більше пізнати наш рідний край нам допомогає Всеукраїнська туристсько-краєзнавча експедиція учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».
Учні нашої школи разом з турорганізатором Саска Іриною Богданівною цього року прийняли активну участь у написанні пошукової та науково-дослідницької роботи напрямком якої було - "З попелу забуття"
Члени туристсько-краєзнавчого гуртка «Юні туристи-краєзнавці» провели велику пошукову роботу, зустрічалися з сім'ями героїв, які визволяли наше рідне село Пробіжна від німецько - фашистських загарбників. При написанні цієї роботи, наша учнівська молодь ставила собі завдання: достовірніше, глибше і повніше прослідити  бойовий шлях своїх односельців,  дізнатися, де і як вони захищали Батьківщину, де загинули і  поховані, якою ціною була одержана велика перемога.          
 Свою роботу гуртківці розпочали у нашій шкільній бібліотеці, де належну допомогу їм надала наш бібліотекар Саска Дарія Петрівна. 
Вона познайомила з енциклопедією міст і сіл Тернопільщини, в якій містяться відомості про наше село Пробіжна. А з групою «Редакторів» опрацювала літературу про подвиги людей Чортківщини в роки Великої Вітчизняної війни. 
Далі учні продовжили пошук у сільській бібліотеці, в якій їм пощастило знайти фотоархів тих часів.
 Цілеспрямована та наполеглива праця у вивченні історії рідного краю дала свої результати. Наші юні туристи-краєзнавці стали переможцями районного етапу роботи експедиційної учнівської молоді.
Ця робота була відправлена для участі в обласному етапі експедиційного напрямку "Моя Батьківщина -Україна". А також туроорганізатор Пробіжнянської ЗОШ І-ІІІ ст. відвідала 27 жовтня 2016 року обласний семінар-практикум керівників експедиційних загонів, методистів, відповідальних за організацію та проведення пошуково-дослідницької краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина – Україна», який був організований працівниками науково-краєзнавчого відділу Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді на базі навчальних закладів ЗОШ І-ІІІ ст. села Мшанець (директор – Роган Василь Іванович), ЗОШ І-ІІІ ст. с.Загір’я Зборівського району (директор – Хоміцька Оксана Володимирівна).
На обласному семінарі-практикуму педагоги ділилися досвідом роботи, як вони проводять дослідження маловідомих сторінок історії, географії, природи рідного краю, реалізуючи завдання експедиції.
Крім цього, учасники семінару мали змогу відвідати етнографічно-побутовий музей ЗОШ І-ІІІ ст. с.Загір’я та історико-краєзнавчий музей «Народна скарбниця» ЗОШ І-ІІІ ст. с.Мшанця.

Немає коментарів:

Дописати коментар